Mobning i gymnasiet

Mobning i gymnasiet

Her kan du finde materialer til at arbejde med mobning på flere måder. Vi bygger på filmklip fra dokumentarfilmen ”Løven Mads”, kombineret med artikler, spørgsmål og gode råd til gymnasieelever som vil undersøge og arbejde med mobning.

Vi har i øvrigt også en hel side om mobning i skolen. Du kan finde alle artikler og film om mobning i skolen HER.

Mobning i gymnasiet – alle film og artikler

Oversigt over alle film og artikler: Her kan du finde alle filmene med Mads Wedek Kristensen og forskerne Helle Rabøl Hansen og Jette Kofoed om mobning i gymnasiet.

582


Hvad driver mobning?

Vi kan som mennesker ikke klare at være udenfor. Det er paradoksalt nok en af drivkræfterne i social udstødelse. Den anden store drivkraft er vores længsel efter at “høre til”, eller “longing for belonging”. Det kan de se mere om HER. Du kan se en oversigt over alle film og tekster HER.

631Online mobning, tre hovedtræk

Der er tre hovedtræk ved online mobning. Forsker Jette Kofoed forklarer om internationale forskningsresultater.

1198

Online mobning skal tages alvorligt

Forsker Jette Kofoed forklarer hvorfor vi ikke skal bagatellisere online mobning, selv om den kan virke flygtig og svær at forstå.

1201

Online mobning af en cutter

En tilsyneladende uskyldig sætning: “Vi håber, du rammer rigtigt” dækkede i virkeligheden ove en opfordring til at begå selvmord. Jette Kofoed afdækker hvor kodet online mobning kan foregå, og hvor vigtig det er at finde veje til at forstå det.

1204

Online mobning; Gode råd til opgaveskrivning i Gymnasiet

Jette Kofoed fortæller i denne film hvordan du kan undersøge digital mobning. Hvis du skal skrive gymnasie opgave om mobning er HER nogle gode råd til at arbejde med stoffet så du holder dig til studiekravene.

1207

Om mobning i Gymnasiet: credits og partnere

Hjemmesiden er blevet til i samarbejde mellem Aarhus Universitet, DPU og Center for Rummelighed. Projektet er medfinansieret med Tips og Lottomidler fra Undervisningsministeriet. Producent er Freezone. Siden vil blive indlejret på EMU portalen og Aarhus Universitet, DPU. Vi takker for samarbejdet med Freezone, webudvikler Jesper Søholm fra Biberkopf, Journalist Monica B. Madsen og forskerne Jo Niclasen, Lea … Læs videre Om mobning i Gymnasiet: credits og partnere

1195

Du kan se en oversigt over alle film og tekster HER.

Du kan se et helt under website om mobning i grundskolen HER. Det er mest rettet til lærere, men der er mange stærke filmklip og historier hvis du vil vide mere om mobning og arbejdet med trivsel