Fritidspædagogik

Fritidspædagogik

Ungemiljøer og pædagogisk personale i hele landet  er presset af skolereform, lektiecafeer og andre fritidstilbud. Vi arbejder med Aarhus Kommune om at udvikle den pædagogiske kvalitet og de nye ungemiljøer i hele byen.

Fremtidens fritidspædagogik

Du kan få inspiration fra de mange film og artikler her på siderne. Du kan også hente en pdf med en samlet rapport her FU Ung i Aarhus rapport_final_01, eller læse den på denne side.

I 2014-15 har vi lavet fire undersøgelser og ideudvikling med hundredvis af unge: Et online spørgeskema, lange dybdegående interviews, en række selv-optagede film fra 10 unge og endelig en fantastisk Ungekonference hvor unge fra hele byen, med hjælp fra Mille Obel og en række fantastiske facilitatorer, kunstnere, designere og iværksættere  skabte visioner for nye miljøer og fællesskaber. De byggede modeller og fortalte publikum om deres værdier og visioner om fællesskab og glæde. Det kan du se i en række film i artiklerne her under.

Unge skaber fremtidens miljøer

Her på siden finder du en række film som viser hvordan unge selv skaber ideer til nye ungemiljøer. Opvarmning til Ungekonferencen 2014: Slow motion energi Fra ide til projektfilm: Ideer gøres synlige: Råbe energi Samarbejdsøvelse, Ungekonferencen 2014 Modelbygning af projektideer: Konstruktiv gensidig kritik ved slutning af gruppeprocesserne: Afslutning på Ungekonferencen 2014, Ung i Aarhus:

1399

Inspiration fra hverdagen

Hverdagen i fritidsklubberne er varieret og spraglet. Første del af filmen er små poetiske billeder fra klubberne i Århus Vest. Anden del er scener fra de unges aktiviteter. Inspirationsfilm Aarhus Vest: FU Ung i Aarhus udvikler pædagogikken løbende. Her er et eksempel på en temadag for personalet i Aarhus Vest:

1415